Szent Bernát Idősek Otthona

2024. június 16. Vasárnap, ma Jusztin napja van

Szerdai látogatás szünetel

Tisztelt Érdeklődők!

Intézményünkben a szokásos szerdai látogatási napok visszavonásig szünetelnek!

2021.november 03.

Takács Réka
Igazgató


tovább »
2021.11.03

Látogatási rend 2021. november 3-tól

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók!

A koronavírus okozta járvány negyedik hullámára és a fertőzött személyek számának növekedésére tekintettel a Szent Bernát Idősek Otthona működőképességének megőrzése érdekében, illetve legfőképpen tekintettel arra, hogy a bentlakó személyek koruk vagy állapotuk miatt a koronavírus-fertőzés kiemelt rizikócsoportját jelentik, 2021. november 3. napjától az ellátottak érdekében korlátozom a látogatás rendjét az alábbiak szerint:

Fentiekre tekintettel a Szent Bernát Idősek Otthona vonatkozásában a látogatásra vonatkozó részletes szabályok betartása kötelező a látogatók, hozzátartozók részére az alábbiakban leírtaknak megfelelően:

A látogatás lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 16 év alatti személy részére biztosított.

A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány bemutatására.

Az idősek otthona ellátottjainak látogatói részéről szükséges a portaszolgálaton bejelentkezni, a védettségi igazolványt bemutatni, sorszámát bediktálni, a vagyonőr kérésére a személyi azonosságát igazolni.

  • Érkezéskor meg kell jelölni, kihez érkeztek látogatóba, a látogatás kezdő, valamint a távozás időpontja a portaszolgálaton rögzítésre kerül.
  • Továbbra is csak egészséges személy látogathat szociális intézményben lévő ellátottat!
  • Az intézménybe történő belépés kizárólag szájmaszk használatával engedélyezett. Kérjük a látogatókat, hogy szájmaszkot hozzanak magukkal!
  • Az intézménybe történő belépéskor mindenki számára kötelező a kihelyezésre került virucid, baktericid hatású Steripower automatikus érintésmentes kézfertőtlenítő készülék által adagolt kézfertőtlenítő szer használata, amelyet az épület minden szintjén a lépcsőházi ajtóval, a lifttel szemben találnak meg.

Az otthonban a látogatási idő délelőtt 9.00-11.00 óráig,
valamint délután 13.00 órától 17.00 óráig tartó időszakban,
kizárólag 20 perc időtartamban engedélyezett!

  •  A látogató csak azzal az ellátottal kerüljön 2 méteren belül távolságra, akit meg akart látogatni (rokona, ismerőse). A megszokott érintkezési, üdvözlési formákat, például a kézfogást, a puszit, a baráti ölelést mellőzni kell.
  • Amennyiben a szabadban történő találkozás a látogatóval nem biztosítható, akkor az otthon társalgójában történhet a látogató fogadása, ahol az egyes csoportok között (ahol a család/ismerős együtt van) a 2 méteres távolságot szükséges megtartani.
  • Többágyas szobában, ágyban fekvő gondozottat maszk viselésével egyszerre csak KÉT személy/családtag látogathat.

KARANTÉNBAN LEVŐ LAKÓ TOVÁBBRA SEM LÁTOGATHATÓ!!!

Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek esetében az otthonban kialakított kapcsolattartási ponton a látogatás HETI EGY alkalommal lehetséges, KEDDI NAPON!

A látogatás szervezetten történik, telefonos előjegyzés alapján. Az alábbi telefonszámot +36(30)164-6908 szükséges hívni kizárólag hétfő és keddi napokon 8.00 órától 15.00 óráig, amely telefonszámon a szociális munkatárs fog időpontot adni.

Az alagsorban levő konyha, mosoda területére a látogatók számára a belépés TILOS! Kérjük, ellátottaink érdekében a fentiekben leírtak fokozott figyelemmel történő betartását! Köszönjük megértésüket!

Zirc, 2021. november 2.
Takács Réka
igazgató

tovább »
2021.11.02

Látogatási rend változása

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók, más hozzánk érkezők!

Az ország területén működő összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában 2020. december 18-án 42935-3/2020/EÜG. számon kiadott intézmény-elhagyási és látogatási tilalmat az országos tisztifőorvos az EMMI miniszterének jóváhagyásával 25710-1/2021EÜIG. számú határozatával visszavonta, és az NNK aktuális koronavírus eljárásrendje, valamint az EMMI által kiadott 2021.06.23-tól érvényes eljárásrend, és a 31/2021 EMMI rendelet hatályos.

Tekintettel a szűkebb földrajzi környezetben előforduló egyre emelkedő Covid megbetegedésekre a Szent Bernát Idősek Otthona vonatkozásában a látogatásra vonatkozó részletes szabályok betartása kötelező a látogatók, hozzátartozók, az idősek otthonába érkező BÁRMELY személyek, részére az alábbiakban leírtaknak megfelelően:

A belépés lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező, illetve azzal nem rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 16 év alatti személy részére továbbra is biztosított,
DE KIZÁRÓLAG MASZK HASZNÁLATÁVAL!!!

Az érkező továbbra is köteles a védettségi igazolvány bemutatására – amennyiben azzal rendelkezik!!!

Az idősek otthonába érkezők részéről szükséges a
portaszolgálaton bejelentkezni,
a védettségi igazolványt bemutatni, sorszámát bediktálni,
a vagyonőr kérésére a személyi azonosságát igazolni.

Érkezéskor meg kell jelölni, kihez érkeztek, az érkezés kezdő, valamint a távozás időpontja a portaszolgálaton rögzítésre kerül.

  • Továbbra is csak egészséges személy látogathat szociális intézményben lévő ellátottat!
  • Az intézménybe történő belépéskor mindenki számára kötelező a kihelyezésre került virucid, baktericid hatású Steripower automatikus érintésmentes kézfertőtlenítő készülék által adagolt kézfertőtlenítő szer használata, amelyet az épület minden szintjén a lépcsőházi ajtóval, a lifttel szemben találnak meg.

Az otthonban a látogatási idő délelőtt 9.00-11.00 óráig, valamint délután 13.00 órától 17.00 óráig tart!!!

KARANTÉNBAN LEVŐ LAKÓ TOVÁBBRA SEM LÁTOGATHATÓ!!!

Az alagsorban levő konyha, mosoda területére a látogatók számára a belépés TILOS!!!

Zirc, 2021. október 1.

Takács Réka
igazgató

hivatalos irat letöltése


tovább »
2021.09.30