Szent Bernát Idősek Otthona

2024. május 25. Szombat, ma Orbán napja van

Látogatási rend - 2022. június 20.

Tisztelt látogatók!

Az Országos Tisztifőorvos, 2022. március 7. napjától hatályos 15144-2/2022/EÜIG számú „Látogatási tilalom visszavonása és a maszkviselés szabályainak meghatározása az egészségügyi, valamint a szociális intézményekben” tárgyú határozata szerint:

"Szociális intézményben

  • látogató,
  • munkát végző személy,
  • egyéb célból jelenlévő személy
köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje, az alábbi kivétellel:
a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személyek nem kötelesek a szociális intézményben maszkot viselni." 
 

A határozat jogalapját a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 2. § (1) és (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás adja.

Fentiekre hivatkozva a Szent Bernát Idősek Otthonában történő tartózkodás ideje alatt - az ellátottak kivételével - a maszk viselése kötelező.

A maszkviselési szabály visszavonásig érvényes.

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt azonban intézményünkben is megszűntek a járvány idején alkalmazott látogatási és kijárási szabályok.

Az intézmény elhagyására és visszaérkezésére vonatkozó szabályokat - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - a HÁZIREND tartalmazza.

Látogatási idő: nyári időszakban naponta de. 08 órától, du. 19 óráig.

Izolált Lakó továbbra sem látogatható!

Zirc, 2022.06.17.

Takács Réka
igazgató 
2022.06.20