Szent Bernát Idősek Otthona

2023. szeptember 21. Csütörtök, ma Máté, Mirella napja van

Szüreti vigasság

A Szent Bernát Idősek Otthonában 2021. október 13-án lakók kérésére „szüreti vigasság” került megrendezésre, amelynek mind az előkészületeiben mind pedig lebonyolításában az otthonban dolgozók összefogására volt szükség, hiszen a dolgozók Madarász Ilona „főszakács” vezetésével közösen bográcsban készítették el mindenki számára a finom házias gulyáslevest, valamint sütöttek hozzá több száz palacsintát. A vigasságon rég nem hallott harmonikaszó csendült fel Tenk Mihálynak köszönhetően.

Az idős korosztály fiatalkori életében alkalmanként jelen volt ez az egyedi hangzásvilágú hangszer. A manapság már nem annyira divatos hangszer általi dallamokat szívesen hallgatták az otthon lakói, felidézték az emlékeket, közös éneklésbe is kezdtek, amely mosolyt csalt az arcukra, jó érzéssel töltötte el valamennyiüket.

A zene hatására az idősek közül akadtak olyanok, akik táncoltak egy-egy dallam hallatán, és voltak, akik nehezített mozgásuk okán kezükkel ütötték a ritmust. Sokan felismerték az ismertebb dalokat és énekeltek kifáradásig.

A mulatság lezárásaként délre elkészült a finom gulyásleves és ízes palacsinta, amelynek elfogyasztása szintén boldogsággal koronázta meg az otthonban élők napját.

Az eseményről készült fotók megtekinthetők a galériában


tovább »
2021.11.09

Szerdai látogatás szünetel

Tisztelt Érdeklődők!

Intézményünkben a szokásos szerdai látogatási napok visszavonásig szünetelnek!

2021.november 03.

Takács Réka
Igazgató


tovább »
2021.11.03

Látogatási rend 2021. november 3-tól

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók!

A koronavírus okozta járvány negyedik hullámára és a fertőzött személyek számának növekedésére tekintettel a Szent Bernát Idősek Otthona működőképességének megőrzése érdekében, illetve legfőképpen tekintettel arra, hogy a bentlakó személyek koruk vagy állapotuk miatt a koronavírus-fertőzés kiemelt rizikócsoportját jelentik, 2021. november 3. napjától az ellátottak érdekében korlátozom a látogatás rendjét az alábbiak szerint:

Fentiekre tekintettel a Szent Bernát Idősek Otthona vonatkozásában a látogatásra vonatkozó részletes szabályok betartása kötelező a látogatók, hozzátartozók részére az alábbiakban leírtaknak megfelelően:

A látogatás lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 16 év alatti személy részére biztosított.

A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány bemutatására.

Az idősek otthona ellátottjainak látogatói részéről szükséges a portaszolgálaton bejelentkezni, a védettségi igazolványt bemutatni, sorszámát bediktálni, a vagyonőr kérésére a személyi azonosságát igazolni.

  • Érkezéskor meg kell jelölni, kihez érkeztek látogatóba, a látogatás kezdő, valamint a távozás időpontja a portaszolgálaton rögzítésre kerül.
  • Továbbra is csak egészséges személy látogathat szociális intézményben lévő ellátottat!
  • Az intézménybe történő belépés kizárólag szájmaszk használatával engedélyezett. Kérjük a látogatókat, hogy szájmaszkot hozzanak magukkal!
  • Az intézménybe történő belépéskor mindenki számára kötelező a kihelyezésre került virucid, baktericid hatású Steripower automatikus érintésmentes kézfertőtlenítő készülék által adagolt kézfertőtlenítő szer használata, amelyet az épület minden szintjén a lépcsőházi ajtóval, a lifttel szemben találnak meg.

Az otthonban a látogatási idő délelőtt 9.00-11.00 óráig,
valamint délután 13.00 órától 17.00 óráig tartó időszakban,
kizárólag 20 perc időtartamban engedélyezett!

  •  A látogató csak azzal az ellátottal kerüljön 2 méteren belül távolságra, akit meg akart látogatni (rokona, ismerőse). A megszokott érintkezési, üdvözlési formákat, például a kézfogást, a puszit, a baráti ölelést mellőzni kell.
  • Amennyiben a szabadban történő találkozás a látogatóval nem biztosítható, akkor az otthon társalgójában történhet a látogató fogadása, ahol az egyes csoportok között (ahol a család/ismerős együtt van) a 2 méteres távolságot szükséges megtartani.
  • Többágyas szobában, ágyban fekvő gondozottat maszk viselésével egyszerre csak KÉT személy/családtag látogathat.

KARANTÉNBAN LEVŐ LAKÓ TOVÁBBRA SEM LÁTOGATHATÓ!!!

Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek esetében az otthonban kialakított kapcsolattartási ponton a látogatás HETI EGY alkalommal lehetséges, KEDDI NAPON!

A látogatás szervezetten történik, telefonos előjegyzés alapján. Az alábbi telefonszámot +36(30)164-6908 szükséges hívni kizárólag hétfő és keddi napokon 8.00 órától 15.00 óráig, amely telefonszámon a szociális munkatárs fog időpontot adni.

Az alagsorban levő konyha, mosoda területére a látogatók számára a belépés TILOS! Kérjük, ellátottaink érdekében a fentiekben leírtak fokozott figyelemmel történő betartását! Köszönjük megértésüket!

Zirc, 2021. november 2.
Takács Réka
igazgató

tovább »
2021.11.02