Szent Bernát Idősek Otthona

2024. június 16. Vasárnap, ma Jusztin napja van

Látogatási rend - 2022. június 20.

Tisztelt látogatók!

Az Országos Tisztifőorvos, 2022. március 7. napjától hatályos 15144-2/2022/EÜIG számú „Látogatási tilalom visszavonása és a maszkviselés szabályainak meghatározása az egészségügyi, valamint a szociális intézményekben” tárgyú határozata szerint:

"Szociális intézményben

  • látogató,
  • munkát végző személy,
  • egyéb célból jelenlévő személy
köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje, az alábbi kivétellel:
a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személyek nem kötelesek a szociális intézményben maszkot viselni." 
 

A határozat jogalapját a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 2. § (1) és (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás adja.

Fentiekre hivatkozva a Szent Bernát Idősek Otthonában történő tartózkodás ideje alatt - az ellátottak kivételével - a maszk viselése kötelező.

A maszkviselési szabály visszavonásig érvényes.

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt azonban intézményünkben is megszűntek a járvány idején alkalmazott látogatási és kijárási szabályok.

Az intézmény elhagyására és visszaérkezésére vonatkozó szabályokat - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - a HÁZIREND tartalmazza.

Látogatási idő: nyári időszakban naponta de. 08 órától, du. 19 óráig.

Izolált Lakó továbbra sem látogatható!

Zirc, 2022.06.17.

Takács Réka
igazgató


tovább »
2022.06.20

Látogatási rend

A látogatási és kijárási tilalom feloldásra került, azonban az alábbi szabályok betartását kérem:

KARANTÉNBAN LEVŐ LAKÓ TOVÁBBRA SEM LÁTOGATHATÓ!!!

A SZÁJAT ÉS ORROT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATA AZ IDŐSEK OTTHONA ÉPÜLETÉBEN A TISZTIFŐORVOS UTASÍTÁSÁRA TOVÁBBRA IS KÖTELEZŐ!!!!

A látogatás MINDEN NAP 9-11 óra és 13-17 óra között lehetséges, a portán be kell jelentkezni, a védettség igazolására nincs szükség!


tovább »
2022.03.10

Az ideiglenes látogatási tilalmat és kijárási korlátozás feloldása

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók, más hozzánk érkezők!

A Szent Bernát Idősek Otthona vonatkozásában 2022. január 24. napján elrendelt

ideiglenes látogatási tilalmat és kijárási korlátozást 2022. február 28. napjával feloldom.

Az idősek otthona lakói a fenti időponttól látogathatók, a látogatásra vonatkozó részletes szabályok betartása kötelező a látogatók, hozzátartozók részére az alábbiakban leírtaknak megfelelően:

A belépés lehetősége érvényes oltási igazolvánnyal rendelkező személy részére biztosított, KIZÁRÓLAG MASZK HASZNÁLATÁVAL! 

  • Az idősek otthonába érkezők részéről szükséges a portaszolgálaton bejelentkezni, az oltási igazolványt bemutatni, a vagyonőr kérésére a személyi azonosságát igazolni. Érkezéskor meg kell jelölni kihez érkeztek, az érkezés kezdő, valamint a távozás időpontja a portaszolgálaton rögzítésre kerül.
  • Továbbra is csak egészséges személy látogathat szociális intézményben lévő ellátottat!
  • Az intézménybe történő belépéskor mindenki számára kötelező a kihelyezésre került virucid, baktericid hatású Steripower automatikus érintésmentes kézfertőtlenítő készülék által adagolt kézfertőtlenítő szer használata, amelyet az épület minden szintjén a lépcsőházi ajtóval, a lifttel szemben találnak meg.
  • Oltási igazolvánnyal nem rendelkező látogató részérére továbbiakban is biztosítjuk az érintésmentes látogatás lehetőségét előre egyeztetett időpontban, melyet az alábbi telefonszámon szükséges kérni: +36-30/164-6908 

Az otthonban a látogatási idő délelőtt 9.00-11.00 óráig,
valamint délután 13.00 órától 17.00 óráig tart!!!

KARANTÉNBAN LEVŐ LAKÓ TOVÁBBRA SEM LÁTOGATHATÓ!!!

Az alagsorban levő konyha, mosoda területére a látogatók számára a belépés TILOS!

Zirc, 2022. február 25.

Takács Réka
igazgató


tovább »
2022.02.25