Szent Bernát Idősek Otthona

2023. december 09. Szombat, ma Natália napja van

Karácsonyi látogatási rendszer

Tisztelt Hozzátartozó!

Az Országos Tisztifőorvos Magyarország területén működő összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában - az új koronavírus miatt 2020. szeptember 7. napjától visszavonásig (42935-2/2020/EÜIG számú határozat szerint) látogatási, továbbá intézmény-elhagyási tilalmat rendelt el.

Fentiekre hivatkozva Intézményünkben jelenleg is látogatási és intézmény-elhagyási tilalom van érvényben visszavonásig!

A világméretű humán járvány megjelenése olyan komoly kihívások elé állította a szociális ellátórendszert, így a Szent Bernát Idősek Otthonát (a továbbiakban: Otthon) is, amelyre eddig még soha nem volt példa. Egy olyan háborút kell megvívnunk, amelyben az ellenség láthatatlan és mégis meg kell próbálnunk harcolni ellene, amelyet az idősek otthonában dolgozók napi szinten meg is tesznek. Összetartóan, fegyelmezetten végzik napi munkájukat az ellátottak érdekében, védve őket a járványos megbetegedéssel szemben. A járvány megelőzése és elterjedésének megakadályozása miatt nagyon komoly összetartásra, szervezettségre, a szabályok betartására, betartatására van szükség. Az otthonunkban ellátott gondozottainkról elmondható, hogy legalább egy, esetenként több krónikus betegséggel rendelkeznek, amely koruknál és egészségügyi állapotuknál fogva a járványos megbetegedés tekintetében súlyosbító tényező. Ebből fakadóan a kollégák érzik a felelősség súlyát, hiszen tudatában vannak annak, ha Ők maguk nem tartják be a szabályokat, annak súlyos következményei lehetnek az otthon lakóira nézve.

Ezen időszak rendkívül megterhelő az otthon lakói valamint a hozzátartozók számára is, hiszen tudjuk, nehéz elfogadni, megélni azt, hogy nem láthatják szeretteiket bizonytalan ideig. Az Otthon, ahogy ez idáig a telefonon, videó híváson történő kapcsolattartás nyújtásban igyekezett segítséget nyújtani lakóinak számára, munkálkodik azon is, hogy különösen a közelgő Karácsonyi Ünnepek előtt, még ha csak rövid ideig is, de láthassák szeretteiket.

Lehetőséget kívánunk nyújtani az otthonban élő lakók számára a gyermekekkel, unokákkal történő találkozásra.

Az Otthon Fenntartója beleegyezésével, segítségével az Apátsági díszudvar felől megközelíthető nagykapun keresztül a látogatóknak lehetősége nyílik az Otthon belső udvarára bejönni, ahol otthon folyosójára nyíló, zsilipelhető , hermetikusan zárt „helyiségben” találkoznia a hozzátartozóval. Sajnálatos módon a találkozások helyszínéül kijelölésre a jelenleg kijelölt helyiség helyett az épület műemlék jellegénél, adottságainál fogva nincs más lehetőség. Ennek okán fekvőbeteg gondozottjaink tekintetében nem tudunk lehetőséget biztosítani a találkozásra.

A látogatás szervezetten történik, telefonos előjegyzés alapján. Az alábbi telefonszámot
+36(30)164-6908
szükséges hívni
hétköznapokon 2020. december 9. napjától december 18. napjáig 8.00 órától 11.00 óráig, ahol a szociális munkatárs fog időpontot adni.
A látogatásra ebben az évben december 10. napjától december 22. napjáig délelőtt 9.30 órától 11.30 óráig 10 perc időtartamban van lehetőség, egy gondozott tekintetében egyszerre maximum három fő részére.

Kérem Önöket, a szükséges előírásokat, megadott időtartamot szíveskedjenek betartani. Vigyázzunk közösen szeretteikre!

A jövő év tekintetében tájékoztatom Önöket, hogy a látogatásra előreláthatóan január 10. napját követően kerülhet sor, a pontos lehetőségről későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.

Kívánok Mindnyájuknak Szeretetteljes, Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Újévet!

Szíves együttműködését megköszönve,

Zirc, 2020. december 8.

Takács Réka igazgató

tovább »
2020.12.09

Tájékoztatás étkezők részére!


 A Covid19 járványhelyzetben a konyhai dolgozók érintettsége okán 2020. december 1. napjától az alábbi rendelkezést hoztam:
 
A Szent Bernát Idősek Otthona főzőkonyhája a fenti dátumtól előre láthatólag az év végéig a külső vendégétkezők részére az étkezést nem tudja biztosítani, ezért kérünk minden vendégétkezőt, hogy az étkezést más módon megoldani sziveskedjen!
 

tovább »
2020.11.30

Szociális Munka Napja 2020.

Az alábbiakban olvashatják a Szent Bernát Idősek Otthona igazgatójának, Takács Rékának írását a Szociális Munka Napja alkalmából.

"November 12-én a Szociális Munka Napját ünnepeljük, amint az ma már talán elmondható, hogy nem csak a szociális szférában dolgozók előtt ismeretes ezen ünnepnap, hanem a köztudatban is jelen van. Egy-egy nevesebb ünnep alkalmával összegzünk, számot vetünk az elért eredményekről, ezen belül is pozitív és negatív teljesítményekről, azokból okulva elismeréseket adományozunk az arra érdemeseknek."

A teljes cikk az alábbi linkről tölthető le: szocialis_munka_napja_zirc_es_videke_2020.pdf


tovább »
2020.11.16