Szent Bernát Idősek Otthona

2024. június 16. Vasárnap, ma Jusztin napja van

A Katolikus Karitász karácsonyi üdvözlete

Köszönetnyilvánítás

A Szent Bernát Idősek Otthona igazgatójaként ez úton is szeretném megköszönni a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport tagjai nevében Ulrich Józsefné csoportvezető és Csombor Mariann önkéntes által az idősek otthona lakói számára átadott karácsonyi csomagot.
 
Nagy öröm számunkra, hogy támogatták lakóinkat karácsonyi adományukkal, továbbá az adomány mellett az otthon valamennyi dolgozóját a mellékelt képeslapon a szeretetteljes szavakkal, köszönetnyilvánítással. A szeretet és odafigyelés kézzelfoghatóan megmutatkozik számunkra.
 
Köszönjük, és kívánunk a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport valamennyi tagjának erőt, egészséget a további munkájukhoz, valamint Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Békés Új Esztendőt!
Zirc, 2020. december 14.
Takács Réka
igazgató
 
 

tovább »
2020.12.16

Karácsonyi látogatási rendszer

Tisztelt Hozzátartozó!

Az Országos Tisztifőorvos Magyarország területén működő összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában - az új koronavírus miatt 2020. szeptember 7. napjától visszavonásig (42935-2/2020/EÜIG számú határozat szerint) látogatási, továbbá intézmény-elhagyási tilalmat rendelt el.

Fentiekre hivatkozva Intézményünkben jelenleg is látogatási és intézmény-elhagyási tilalom van érvényben visszavonásig!

A világméretű humán járvány megjelenése olyan komoly kihívások elé állította a szociális ellátórendszert, így a Szent Bernát Idősek Otthonát (a továbbiakban: Otthon) is, amelyre eddig még soha nem volt példa. Egy olyan háborút kell megvívnunk, amelyben az ellenség láthatatlan és mégis meg kell próbálnunk harcolni ellene, amelyet az idősek otthonában dolgozók napi szinten meg is tesznek. Összetartóan, fegyelmezetten végzik napi munkájukat az ellátottak érdekében, védve őket a járványos megbetegedéssel szemben. A járvány megelőzése és elterjedésének megakadályozása miatt nagyon komoly összetartásra, szervezettségre, a szabályok betartására, betartatására van szükség. Az otthonunkban ellátott gondozottainkról elmondható, hogy legalább egy, esetenként több krónikus betegséggel rendelkeznek, amely koruknál és egészségügyi állapotuknál fogva a járványos megbetegedés tekintetében súlyosbító tényező. Ebből fakadóan a kollégák érzik a felelősség súlyát, hiszen tudatában vannak annak, ha Ők maguk nem tartják be a szabályokat, annak súlyos következményei lehetnek az otthon lakóira nézve.

Ezen időszak rendkívül megterhelő az otthon lakói valamint a hozzátartozók számára is, hiszen tudjuk, nehéz elfogadni, megélni azt, hogy nem láthatják szeretteiket bizonytalan ideig. Az Otthon, ahogy ez idáig a telefonon, videó híváson történő kapcsolattartás nyújtásban igyekezett segítséget nyújtani lakóinak számára, munkálkodik azon is, hogy különösen a közelgő Karácsonyi Ünnepek előtt, még ha csak rövid ideig is, de láthassák szeretteiket.

Lehetőséget kívánunk nyújtani az otthonban élő lakók számára a gyermekekkel, unokákkal történő találkozásra.

Az Otthon Fenntartója beleegyezésével, segítségével az Apátsági díszudvar felől megközelíthető nagykapun keresztül a látogatóknak lehetősége nyílik az Otthon belső udvarára bejönni, ahol otthon folyosójára nyíló, zsilipelhető , hermetikusan zárt „helyiségben” találkoznia a hozzátartozóval. Sajnálatos módon a találkozások helyszínéül kijelölésre a jelenleg kijelölt helyiség helyett az épület műemlék jellegénél, adottságainál fogva nincs más lehetőség. Ennek okán fekvőbeteg gondozottjaink tekintetében nem tudunk lehetőséget biztosítani a találkozásra.

A látogatás szervezetten történik, telefonos előjegyzés alapján. Az alábbi telefonszámot
+36(30)164-6908
szükséges hívni
hétköznapokon 2020. december 9. napjától december 18. napjáig 8.00 órától 11.00 óráig, ahol a szociális munkatárs fog időpontot adni.
A látogatásra ebben az évben december 10. napjától december 22. napjáig délelőtt 9.30 órától 11.30 óráig 10 perc időtartamban van lehetőség, egy gondozott tekintetében egyszerre maximum három fő részére.

Kérem Önöket, a szükséges előírásokat, megadott időtartamot szíveskedjenek betartani. Vigyázzunk közösen szeretteikre!

A jövő év tekintetében tájékoztatom Önöket, hogy a látogatásra előreláthatóan január 10. napját követően kerülhet sor, a pontos lehetőségről későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.

Kívánok Mindnyájuknak Szeretetteljes, Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Újévet!

Szíves együttműködését megköszönve,

Zirc, 2020. december 8.

Takács Réka igazgató

tovább »
2020.12.09

Tájékoztatás étkezők részére!


 A Covid19 járványhelyzetben a konyhai dolgozók érintettsége okán 2020. december 1. napjától az alábbi rendelkezést hoztam:
 
A Szent Bernát Idősek Otthona főzőkonyhája a fenti dátumtól előre láthatólag az év végéig a külső vendégétkezők részére az étkezést nem tudja biztosítani, ezért kérünk minden vendégétkezőt, hogy az étkezést más módon megoldani sziveskedjen!
 

tovább »
2020.11.30