Szent Bernát Idősek Otthona

2024. június 16. Vasárnap, ma Jusztin napja van

Látogatási rend szabályozása

Tisztelt Hozzátartozó!

Az Országos Tisztifőorvos Magyarország területén működő összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában - az új koronavírus miatt 2020. szeptember 7. napjától visszavonásig (42935-2/2020/EÜIG számú határozat szerint) látogatási, továbbá intézmény-elhagyási tilalmat rendelt el.

Fentiekre hivatkozva Intézményünkben jelenleg is látogatási és intézmény-elhagyási tilalom van érvényben visszavonásig!

A Szent Bernát Idősek Otthona (a továbbiakban: Otthon) folytatni kívánja a tavalyi évben megkezdett gyakorlatot, ennek megfelelően biztosítja a személyes kapcsolattartás lehetőségét az otthon lakói és hozzátartozóik számára 2021. január 18. napjától kezdődően.

A látogatás szervezetten történik, telefonos előjegyzés alapján.

Az alábbi telefonszámot szükséges hívni:
+36(30)164-6908
kizárólag hétfő és keddi napokon 2021. január 18. napjától
8.00 órától 15.00 óráig
,
amely telefonszámon a szociális munkatárs fog időpontot adni.

A látogatásra ebben az évben egyelőre 2021. február 7. napjáig lehet előjegyeztetni időpontot.

A látogatásra 10 perc időtartamban van lehetőség, egy gondozott tekintetében egyszerre maximum három fő részére.

Továbbra is az Apátsági díszudvar felől megközelíthető nagykapun keresztül nyílik lehetőség a látogatók számára az Otthon belső udvarára bejönni, ahol otthon folyosójára nyíló, zsilipelhető, hermetikusan zárt „helyiségben” találkozhat a hozzátartozóval.

Ágyhoz kötött ellátottak látogatása - a járványügyi előírások szigorú betartásával -, a személyes látogatási módot az Otthon igazgatója engedélyezi havonta egy alkalommal előre egyeztetett időpontban az alábbiak figyelembevételével:

  • Fentiekben leírt telefonszámon és időpontban szükséges időpontot egyeztetni a látogatás időpontjáról.
  • Gondozottanként egyszerre csak két kijelölt személy látogathat, mely látogatásokról az Otthon külön nyilvántartást vezet.
  • A látogató kabátját, egyéb tárgyi eszközeit az Otthonba történő belépését követően az előtérben rendelkezésre álló fogason helyezze el, az Otthon belső területére való belépéskor kézfertőtlenítés céljából használnia kell az érintésmentes kézfertőtlenítő berendezést.
  • A látogató testhőmérsékletét az Otthon dolgozója érintésmentes lázmérővel megméri.
  • Ezt követően az Otthon által biztosított szájmaszkot, védőruházatot szükséges viselnie, melyet az Otthon dolgozója segít rendeltetésszerűen felvenni.
  • A látogatónak szükséges nyilatkoznia arról, hogy ismeri a koronavírus fertőzés tüneteit (láz, köhögés, nehézlégzés), fenti tünetekkel nem rendelkezik, illetve az elmúlt 14 napban nem került kapcsolatba igazolt COVID-19 pozitív személlyel.
  • A látogató fogadására kijelölt dolgozó gondoskodik arról, hogy a látogató a lehető legrövidebb úton jusson el a gondozotthoz.
  • A látogatásra a látogatónak 20 perc áll rendelkezésre.
  • A végstádiumú beteg látogatását az Otthon előzetes egyeztetést követően időkorlát nélkül biztosítja.

 

Kérem Önöket, a szükséges előírásokat, megadott időtartamot szíveskedjenek betartani. Vigyázzunk közösen szeretteikre!

Szíves együttműködését megköszönve,

Zirc, 2021. január13.

Takács Réka
igazgató

hivatalos dokumentum letöltése: látogatási_rend_20210118.pdf


tovább »
2021.01.13

Tájékoztatás vendégétkezők részére

A Szent Bernát Idősek Otthona főzőkonyhája vendégétkezői részére 2021. január 11. napjától újra biztosítja az étkezést.

A koronavírus miatt az éthordóban történő étel elvitel lehetőségét továbbra sem áll módunkban biztosítani. Az étel kiadása egyszer használatos ételtároló dobozban történik, amely dobozok beszerzéséről intézményünk gondoskodik. Az étel díja mellett felszámolásra kerül az ételtároló dobozok költsége is, amely költség beépítésre került az étel díjába. Igényeiket ennek megfelelően szíveskedjenek jelezni intézményünk élelmezésvezetője felé. Tájékoztatom Önöket, hogy a kiadagolt, bedobozolt ételt az erre a célra kihelyezett asztalról tudják majd elvenni. Az épületbe egyszerre egy személy léphet be, aki köteles az orrot és szájat eltakaró maszkot viselni, a kihelyezett érintésmentes fertőtlenítőszer adagoló használatával kezet fertőtleníteni, majd az ételdoboz elvételét követően mihamarabb elhagyni az épületet.

Az ételosztásnál való sorban állásnál kérjük az 1,5 m távolság betartását! Várakozni kizárólag az épületen kívül, rendezett sorban lehet, amennyiben nincs várakozó, kérjük a csengőt használni!!

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy az étel elvitelére csak és kizárólag 11.00 órától 14.00 óráig van lehetőség, nem áll módunkban tárolni, épületen kívülre kihelyezni ételt, így kérjük Önöket, gondoskodjanak arról, hogy előbbiekben megjelölt időszakban kerüljön elvitelre az étel.

Zirc, 2020. december 29.

Takács Réka
igazgató

eredeti letöltése


tovább »
2021.01.05

Egészségügyi felszerelés adomány

A koronavírusos megbetegedés elleni küzdelmet segíti a Szent Bernát Idősek Otthonában az az adomány, melyet a közelmúltban vett át Takács Réka igazgatónő.

A Prefa Hungária Kft. képviseletében Nemere Judit ügyvezető és Virth Csaba helyi önkormányzati képviselő közös felajánlásként több százezer forint értékben adott át ózongenerátort, védőfelszerelést, maszkokat, overallokat az intézmény számára. Az igazgatónő arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ápolást, gondozást nyújtó más bentlakásos szociális intézményekhez hasonlóan nekik is nagy erőpróbát jelentett a járvány elleni küzdelem.

A teljes cikk az alábbi linken érhető el: https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egeszsegugyi-felszerelest-adomanyoztak-a-zirci-otthonnak-4300390/

Forrás: veol.hu


tovább »
2021.01.05