Szent Bernát Idősek Otthona

2024. július 12. Péntek, ma Izabella, Dalma napja van

Tájékoztatás érdeklődőknek

Hivatkozva a kormány által hozott lazító intézkedésekre, a világjárvány miatt veszélyhelyzet fenntartása mellett úgy döntöttem, hogy az idősek otthonába jelentkezők részére biztosított személyes érdeklődés lehetőségét ismét megnyitom az idősotthoni elhelyezés iránt érdeklődők számára az alábbi feltételekkel:

  • a személyes tájékoztatás továbbra is SZERDAi napokon zajlik, óránkénti beosztásban 9 és 14 óra között, első időpont 2021. június 2. napjára kérhető, előzetes időpont egyeztetés miatt kérem hívják a (88)593750 telefonszámot!!!
  • az idősek otthona területére kizárólag védettségi igazolás birtokában lehet belépni,
  • az előjegyzett időpontra érkezőnek a portán regisztrálnia kell, védettségi igazolását is ott kell bemutatnia – személyi azonossága igazolása mellett,
  • személyes tájékoztatásra a jelentkező idős mellett legfeljebb két fő kísérő belépésére van lehetőség.

 

A védettségi igazolással nem rendelkezők részére a honlapon való tájékozódás lehetősége továbbra is fennáll, ahonnan letölthetők a jelentkezési lapok, amelyek postai úton való eljuttatása után a jelentkezést el tudjuk fogadni.

Kelt: Zirc, 2021. május 27.

Takács Réka
Igazgató
 

tovább »
2021.05.27

Étkeztetés módosult rendje

Vendégétkezőink részére

HELYBEN

Hivatkozva a koronavírus veszélyhelyzet meghosszabbítására, és az időközben bevezetett, az eddigi korlátozó intézkedések feloldására tájékoztatom, hogy a Szent Bernát Idősek Otthona főzőkonyhája az ételkiadás szabályait az alábbiakban határozza meg:

2021. június 7-től megnyitjuk a védettségi igazolványt bemutató vendégétkezők részére az éttermet.

Egyben tájékoztatni kívánom, hogy az idősek otthona konyhája a higiéniai előírások betartása szerint továbbra is biztonságosan kíván működni, ezért

az étteremben való étel kiszolgálását 12-14 óra közötti időszakra korlátozzuk, ezen időszakon kívül ételt kiadni nem áll módunkban!

Az étteremben az étkezés megkezdése előtt a kihelyezett érintésmentes fertőtlenítőszer adagolókat használni szükséges, valamint az ételt kiadó részére a védettségi igazolvány bemutatása szükséges!!!

Az étteremben az asztalokat megfelelő távolságra helyezzük el, kérjük az asztalokat ne rendezzék át, ne tolják össze!!!

Az éthordóban való ételkiadás szabályai a következők:

  • 2021. június elsejétől ismét lehetőség van éthordóban elvinni az ételt
  • az éthordót 12-14 óra között személyesen hozza magával,
  • a konyha folyosóra való belépés csak egyenként lehetséges, orrot és szájat egyaránt eltakaró maszkban, és kérem használja a kézfertőtlenítőt
  • az éthordót tegye a kiadópulton levő tálcára, szedje le az összetartó kapcsot, majd a fedeleket, és tolja át a tálcát a konyhatérbe,
  • a konyhai dolgozó kesztyűben, az éthordó érintése nélkül betölti az ételeket, madj a tálcát visszatolja a kiadópultra,
  • a megtöltött éthordók fedelét kérem helyezze vissza, majd az összetartó kapcsot is tegye fel, és vigye el az éthordót!

 Csere éthordóra nincs szükség, éthordót itthagyni TILOS!!!

Felhívom a figyelmet, hogy kizárólag tiszta éthordóba áll módunkban ételt kiadagolni!

Amennyiben a fenti időpontok között a személyes átvételt nem tudja megoldani, vagy az ételt nem éthordóban viszi el, kérem előre jelezze, hogy az ételt dobozban kéri elvinni. A dobozok elvitelére 12-15 óra között van lehetőség, ezután ételt semmilyen formában nem áll módunkban kiadni! A dobozban elvitt étel után – utólagos elszámolás formájában – 120 Ft díjat számolunk fel!!!

Kérem tájékoztatásom tudomásul vételét.

Kelt: Zirc, 2021. május 27.

Takács Réka
Igazgató
 
 

tovább »
2021.05.27

Látogatási rend változása

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók!

Az ország területén működő összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában 2020. december 18-án 42935-3/2020/EÜG. számon kiadott intézmény-elhagyási és látogatási tilalmat az országos tisztifőorvos az EMMI miniszterének jóváhagyásával 25710-1/2021EÜIG. számú határozatával visszavonta.

Fentiekre tekintettel a Szent Bernát Idősek Otthona vonatkozásában a látogatásra vonatkozó részletes szabályok betartása kötelező a látogatók, hozzátartozók részére az alábbiakban leírtaknak megfelelően:

A látogatás lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 18 év alatti személy részére biztosított.

A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány bemutatására.

Az idősek otthona ellátottjainak látogatói részéről szükséges a portaszolgálaton bejelentkezni, a védettségi igazolványt bemutatni, sorszámát bediktálni, a vagyonőr kérésére a személyi azonosságát igazolni.

Érkezéskor meg kell jelölni, kihez érkeztek látogatóba, a látogatás kezdő, valamint a távozás időpontja a portaszolgálaton rögzítésre kerül.


tovább »
2021.04.30