Szent Bernát Idősek Otthona

2023. szeptember 21. Csütörtök, ma Máté, Mirella napja van

Látogatási rend változása

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók, más hozzánk érkezők!

Az ország területén működő összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában 2020. december 18-án 42935-3/2020/EÜG. számon kiadott intézmény-elhagyási és látogatási tilalmat az országos tisztifőorvos az EMMI miniszterének jóváhagyásával 25710-1/2021EÜIG. számú határozatával visszavonta, és az NNK aktuális koronavírus eljárásrendje, valamint az EMMI által kiadott 2021.06.23-tól érvényes eljárásrend, és a 31/2021 EMMI rendelet hatályos.

Fentiekre tekintettel a Szent Bernát Idősek Otthona vonatkozásában a látogatásra vonatkozó részletes szabályok betartása kötelező a látogatók, hozzátartozók, az idősek otthonába érkező bármely személyek részére az alábbiakban leírtaknak megfelelően:

A belépés lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 18 év alatti személy részére biztosított maszk használata nélkül.

Az érkező köteles a védettségi igazolvány bemutatására!!!

A belépés lehetősége védettségi igazolvánnyal NEM rendelkező személy részére biztosított MASZK HASZNÁLATÁVAL!!!

Az idősek otthonába érkezők részéről szükséges a portaszolgálaton bejelentkezni, a védettségi igazolványt bemutatni, sorszámát bediktálni, a vagyonőr kérésére a személyi azonosságát igazolni.

Érkezéskor meg kell jelölni, kihez érkeztek, az érkezés kezdő, valamint a távozás időpontja a portaszolgálaton rögzítésre kerül.

 • Továbbra is csak egészséges személy látogathat szociális intézményben lévő ellátottat!
 • Az intézménybe történő belépéskor mindenki számára kötelező a kihelyezésre került virucid, baktericid hatású Steripower automatikus érintésmentes kézfertőtlenítő készülék által adagolt kézfertőtlenítő szer használata, amelyet az épület minden szintjén a lépcsőházi ajtóval, a lifttel szemben találnak meg.

Az otthonban a látogatási idő délelőtt 9.00-11.00 óráig,
valamint délután 13.00 órától 17.00 óráig tart!!!

KARANTÉNBAN LEVŐ LAKÓ TOVÁBBRA SEM LÁTOGATHATÓ!!!

Az alagsorban levő konyha, mosoda területére a látogatók számára a belépés TILOS!!!

Zirc, 2021. július 8.

Takács Réka igazgató


tovább »
2021.07.09

Tájékoztatás érdeklődőknek

Hivatkozva a kormány által hozott lazító intézkedésekre, a világjárvány miatt veszélyhelyzet fenntartása mellett úgy döntöttem, hogy az idősek otthonába jelentkezők részére biztosított személyes érdeklődés lehetőségét ismét megnyitom az idősotthoni elhelyezés iránt érdeklődők számára az alábbi feltételekkel:

 • a személyes tájékoztatás továbbra is SZERDAi napokon zajlik, óránkénti beosztásban 9 és 14 óra között, első időpont 2021. június 2. napjára kérhető, előzetes időpont egyeztetés miatt kérem hívják a (88)593750 telefonszámot!!!
 • az idősek otthona területére kizárólag védettségi igazolás birtokában lehet belépni,
 • az előjegyzett időpontra érkezőnek a portán regisztrálnia kell, védettségi igazolását is ott kell bemutatnia – személyi azonossága igazolása mellett,
 • személyes tájékoztatásra a jelentkező idős mellett legfeljebb két fő kísérő belépésére van lehetőség.

 

A védettségi igazolással nem rendelkezők részére a honlapon való tájékozódás lehetősége továbbra is fennáll, ahonnan letölthetők a jelentkezési lapok, amelyek postai úton való eljuttatása után a jelentkezést el tudjuk fogadni.

Kelt: Zirc, 2021. május 27.

Takács Réka
Igazgató
 

tovább »
2021.05.27

Étkeztetés módosult rendje

Vendégétkezőink részére

HELYBEN

Hivatkozva a koronavírus veszélyhelyzet meghosszabbítására, és az időközben bevezetett, az eddigi korlátozó intézkedések feloldására tájékoztatom, hogy a Szent Bernát Idősek Otthona főzőkonyhája az ételkiadás szabályait az alábbiakban határozza meg:

2021. június 7-től megnyitjuk a védettségi igazolványt bemutató vendégétkezők részére az éttermet.

Egyben tájékoztatni kívánom, hogy az idősek otthona konyhája a higiéniai előírások betartása szerint továbbra is biztonságosan kíván működni, ezért

az étteremben való étel kiszolgálását 12-14 óra közötti időszakra korlátozzuk, ezen időszakon kívül ételt kiadni nem áll módunkban!

Az étteremben az étkezés megkezdése előtt a kihelyezett érintésmentes fertőtlenítőszer adagolókat használni szükséges, valamint az ételt kiadó részére a védettségi igazolvány bemutatása szükséges!!!

Az étteremben az asztalokat megfelelő távolságra helyezzük el, kérjük az asztalokat ne rendezzék át, ne tolják össze!!!

Az éthordóban való ételkiadás szabályai a következők:

 • 2021. június elsejétől ismét lehetőség van éthordóban elvinni az ételt
 • az éthordót 12-14 óra között személyesen hozza magával,
 • a konyha folyosóra való belépés csak egyenként lehetséges, orrot és szájat egyaránt eltakaró maszkban, és kérem használja a kézfertőtlenítőt
 • az éthordót tegye a kiadópulton levő tálcára, szedje le az összetartó kapcsot, majd a fedeleket, és tolja át a tálcát a konyhatérbe,
 • a konyhai dolgozó kesztyűben, az éthordó érintése nélkül betölti az ételeket, madj a tálcát visszatolja a kiadópultra,
 • a megtöltött éthordók fedelét kérem helyezze vissza, majd az összetartó kapcsot is tegye fel, és vigye el az éthordót!

 Csere éthordóra nincs szükség, éthordót itthagyni TILOS!!!

Felhívom a figyelmet, hogy kizárólag tiszta éthordóba áll módunkban ételt kiadagolni!

Amennyiben a fenti időpontok között a személyes átvételt nem tudja megoldani, vagy az ételt nem éthordóban viszi el, kérem előre jelezze, hogy az ételt dobozban kéri elvinni. A dobozok elvitelére 12-15 óra között van lehetőség, ezután ételt semmilyen formában nem áll módunkban kiadni! A dobozban elvitt étel után – utólagos elszámolás formájában – 120 Ft díjat számolunk fel!!!

Kérem tájékoztatásom tudomásul vételét.

Kelt: Zirc, 2021. május 27.

Takács Réka
Igazgató
 
 

tovább »
2021.05.27