Szent Bernát Idősek Otthona

2021. november 30. Kedd, ma András, Andor napja van

Turi Mária tárletmegnyitója

Az idősek otthonában 2021. október 21-én 10 órai kezdettel Turi Mária festőművésznő tartotta meg tárlatnyitóját hagyományőrzőként az 1900-as éveknek megfelelő korhű, polgárasszonyi viseletben, amellyel tovább színesítette a festménykiállításon történő bemutatkozását. A művésznő szenvedélyesen fest, szinte elragadják a saját indulatai és nem ismerve az időt, fáradságot, folytatja és élvezi az alkotás adta örömet!

Minden egyes képe időutazás az elfeledett régi korokba, melyet az elkészült művei révén oszt meg a művészetek iránt érdeklődőkkel.

Az idősek otthona földszinti folyosóinak falait ékesítik a szebbnél, szebb festmények, színesebbé téve a lakók mindennapjait.

Turi Mária a megnyitó ünnepségen festményeiről ismertetést adott, és elmondta, hogy 2004 novembere óta foglalkozik a festészettel, művei zömét elsősorban reprodukciók, grafikák, pasztellkréta rajzok, anatómiai tanulmányok és olajfestmények teszik ki.

Elsősorban magyar festők művei, - Munkácsy M., Lotz K., Barabás M.-, valamint P.A. Renior, Claude Monet,Van Gogh, Vermeer, Villem Kalf művei gyakoroltak rá nagy hatást.

Témaválasztásai középpontjában elsősorban az ember és környezete, csendéletek, tájképek állnak. Egyaránt dolgozik olajjal - akrilfestékkel, a képek méretei pedig nagyban eltérnek az eredetitől.

Folyamatos képzéssel, önképzéssel nagy festők életútjának tanulmányozásával valamint önálló alkotások készítésével foglalkozik. Foglalkozott még élete során bőrdíszművességgel, porcelánfestéssel, vegyésztechnikával és könyvtári feladatokkal.

Az eseményről készült képek megtekinthetők a galériában.2021.11.09