Szent Bernát Idősek Otthona

2021. november 30. Kedd, ma András, Andor napja van

Szüreti vigasság

A Szent Bernát Idősek Otthonában 2021. október 13-án lakók kérésére „szüreti vigasság” került megrendezésre, amelynek mind az előkészületeiben mind pedig lebonyolításában az otthonban dolgozók összefogására volt szükség, hiszen a dolgozók Madarász Ilona „főszakács” vezetésével közösen bográcsban készítették el mindenki számára a finom házias gulyáslevest, valamint sütöttek hozzá több száz palacsintát. A vigasságon rég nem hallott harmonikaszó csendült fel Tenk Mihálynak köszönhetően.

Az idős korosztály fiatalkori életében alkalmanként jelen volt ez az egyedi hangzásvilágú hangszer. A manapság már nem annyira divatos hangszer általi dallamokat szívesen hallgatták az otthon lakói, felidézték az emlékeket, közös éneklésbe is kezdtek, amely mosolyt csalt az arcukra, jó érzéssel töltötte el valamennyiüket.

A zene hatására az idősek közül akadtak olyanok, akik táncoltak egy-egy dallam hallatán, és voltak, akik nehezített mozgásuk okán kezükkel ütötték a ritmust. Sokan felismerték az ismertebb dalokat és énekeltek kifáradásig.

A mulatság lezárásaként délre elkészült a finom gulyásleves és ízes palacsinta, amelynek elfogyasztása szintén boldogsággal koronázta meg az otthonban élők napját.

Az eseményről készült fotók megtekinthetők a galériában2021.11.09