Szent Bernát Idősek Otthona

2024. július 12. Péntek, ma Izabella, Dalma napja van

Látogatási rend változása

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók!

Az ország területén működő összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában 2020. december 18-án 42935-3/2020/EÜG. számon kiadott intézmény-elhagyási és látogatási tilalmat az országos tisztifőorvos az EMMI miniszterének jóváhagyásával 25710-1/2021EÜIG. számú határozatával visszavonta.

Fentiekre tekintettel a Szent Bernát Idősek Otthona vonatkozásában a látogatásra vonatkozó részletes szabályok betartása kötelező a látogatók, hozzátartozók részére az alábbiakban leírtaknak megfelelően:

A látogatás lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 18 év alatti személy részére biztosított.

A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány bemutatására.

Az idősek otthona ellátottjainak látogatói részéről szükséges a portaszolgálaton bejelentkezni, a védettségi igazolványt bemutatni, sorszámát bediktálni, a vagyonőr kérésére a személyi azonosságát igazolni.

Érkezéskor meg kell jelölni, kihez érkeztek látogatóba, a látogatás kezdő, valamint a távozás időpontja a portaszolgálaton rögzítésre kerül. 

  • Továbbra is csak egészséges személy látogathat szociális intézményben lévő ellátottat!
  • Az intézménybe történő belépés kizárólag szájmaszk használatával engedélyezett. Kérjük a látogatókat, hogy szájmaszkot hozzanak magukkal!!!
  • Az intézménybe történő belépéskor mindenki számára kötelező a kihelyezésre került virucid, baktericid hatású Steripower automatikus érintésmentes kézfertőtlenítő készülék által adagolt kézfertőtlenítő szer használata, amelyet az épület minden szintjén a lépcsőházi ajtóval, a lifttel szemben találnak meg.

Az otthonban a látogatási idő délelőtt 9.00-11.00 óráig,
valamint délután 13.00 órától 17.00 óráig tart!!!

  • A látogató csak azzal az ellátottal kerüljön 2 méteren belül távolságra, akit meg akart látogatni (rokona, ismerőse). A megszokott érintkezési, üdvözlési formákat, például a kézfogást, a puszit, a baráti ölelést mellőzni kell.
  • Amennyiben megoldható, a látogatást az idősek otthona belső vagy külső udvarában szükséges megoldani, az egyes családtagok/ismerősök között a 2 méteres távolság biztosításával.
  • Amennyiben a szabadban történő találkozás a látogatóval nem biztosítható, akkor az otthon társalgójában történhet a látogató fogadása, ahol az egyes csoportok között (ahol a család/ismerős együtt van) a 2 méteres távolságot szükséges megtartani.
  • Többágyas szobában, ágyban fekvő gondozottat maszk viselésével egyszerre csak KÉT személy/családtag látogathat.

KARANTÉNBAN LEVŐ LAKÓ TOVÁBBRA SEM LÁTOGATHATÓ!!!

Az alagsorban levő konyha, mosoda területére a látogatók számára a belépés TILOS!!!

Kérjük, ellátottaink érdekében a fentiekben leírtak fokozott figyelemmel történő betartását!
Köszönjük megértésüket!

Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek esetében az otthonban kialakított kapcsolattartási ponton a látogatás HETI EGY alkalommal lehetséges továbbra is,
KEDDI NAPON!

Kérem, hogy a kapcsolattartási pontra előre bejelentkezett, védettségi igazolvánnyal rendelkezők a látogatás fenti formáját használják ezentúl, és az időpontjuk törléséről gondoskodni szíveskedjenek!

Zirc, 2021. április 29.

Takács Réka
igazgató

 
2021.04.30