Szent Bernát Idősek Otthona

2021. május 13. Csütörtök, ma Szervác, Imola napja van

Látogatási tilalom feloldás feltételekkel

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók!
 
A veszélyhelyzet a Kormány döntése értelmében 2020. június 18-ával megszűnt. Mindazonáltal az új koronavírus fertőzéssel leginkább veszélyeztetett, a szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben élők védelme érdekében a korlátozó intézkedések feloldása mellett a védekezéshez és megelőzéshez szükséges feltételek biztosítása továbbra is indokolt és szükséges.
 
Fentiekre tekintettel a Szent Bernát Idősek Otthona vonatkozásában a látogatásra vonatkozó részletes szabályok betartása kötelező a látogatók, hozzátartozók részére az alábbiakban leírtaknak megfelelően:


• Az idősek otthona ellátottjainak látogatói részéről szükséges a portaszolgálaton bejelentkezni. A portán belépési sorszámot kapnak, melynek kizárólagos használatával lehet csak belépni az intézmény területére.  (Kérjük, hogy a sorszámot tartsák maguknál, azt a látogatás ideje alatt is ellenőrizheti az ápoló személyzet, továbbá távozáskor kötelező a belépési sorszám leadása a portán, hiszen új látogató csak annak birtokában léphet be az intézmény területére.) Érkezéskor meg kell jelölni, kihez érkeztek látogatóba, a látogatás kezdő, valamint a távozás időpontja a portaszolgálaton rögzítésre kerül.
Csak egészséges személy látogathat szociális intézményben lévő ellátottat!
• Az intézménybe történő belépés kizárólag szájmaszk használatával engedélyezett. Kérjük a látogatókat, hogy lehetőség szerint szájmaszkot hozzanak magukkal, az intézmény szükség esetén korlátozott számban tud biztosítani a látogatók részére.
Az intézménybe történő belépéskor mindenki számára kötelező a kihelyezésre került virucid, baktericid hatású Steripower automatikus érintésmentes kézfertőtlenítő készülék által adagolt kézfertőtlenítő szer használata. 
• Az otthonban a látogatási idő délelőtt 9.00-11.00 óráig, valamint délután 13.00 órától 19.00 óráig tart, egyszerre az otthonban összesen 20 látogató lehet jelen.
• A látogató csak azzal az ellátottal kerüljön 2 méteren belül távolságra 15 percen túl, akit meg akart látogatni (rokona, ismerőse).
• Amennyiben megoldható, a látogatást az idősek otthona belső udvarában szükséges megoldani, az egyes családtagok/ismerősök között a 2 méteres távolság biztosításával.
• Amennyivel a szabadban történő találkozás a látogatóval nem biztosítható, akkor az otthon étkezőjében történhet a látogató fogadása, ahol az egyes csoportok között (ahol a család/ismerős együtt van) a 2 méteres távolságot szükséges megtartani. 
• Többágyas szobában, ágyban fekvő gondozottat maszk viselésével egyszerre csak egy személy/családtag látogathat.

KARANTÉNBAN LEVŐ LAKÓ NEM LÁTOGATHATÓ
• Azt a lakót, aki egészségügyi intézményben volt, két hét karanténba kell helyeznünk.
 
• Azt intézményben a lakók kaphatnak csomagot (élelmiszer, használati tárgyak, stb.).

Kérjük, ellátottaink érdekében a fentiekben leírtak fokozott figyelemmel történő betartását! Köszönjük megértésüket!
Zirc, 2020. július 8.
Hubert-Takács Réka
igazgató
2020.07.09